Tο άγχος και η πίεση προμηνύουν το πολιτικό σας τέλος, κύριε Αποστολόπουλε

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απάντηση του κ. Αποστολόπουλου στις απολύτως τεκμηριωμένες αιτιάσεις μας, σχετικά με το κολυμβητήριο “φάντασμα” και το αλαλούμ που επικρατεί στο πολύπαθο αθλητικό κέντρο “Αντ. Πολύδωρας”.

Είναι γνωστός ο κύριος Αποστολόπουλος, ως ο μετρ της εικονικής πολιτικής πραγματικότητας. Είναι το συγκεκριμένο στυλ άσκησης της εξουσίας, που ο ίδιος επέλεξε να ασκήσει επί εννέα συναπτά έτη. Χωρίς κουλτούρα ουσιαστικής συναίνεσης, με πολιτικούς καιροσκοπισμούς, ώστε να υφαρπάζει πλειοψηφίες “α λα καρτ”, αντί να επιδιώκει την ουσία της ομοφωνίας, παρά τις αμέτρητες ευκαιρίες που είχε.

Επί της ουσίας, να σας απαντήσω τι, κύριε Αποστολόπουλε , όταν εξισώνετε μια τριετή θητεία στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Χολαργού με μια εννεαετή θητεία στη δημαρχία της πόλης μας; Είναι μία σοβαρή συνθήκη δημόσιας συζήτησης έναντι των συμπολιτών μας; Αν πιστεύετε πως είναι, τότε να σας υπενθυμίσω ενδεικτικά τα εξής (αρκούντως) ενδιαφέροντα:

  • Την πρότασή μου για δημιουργία γηπέδου 7Χ7 (στον χώρο δίπλα στα 5Χ5) στο “Αντ. Πολύδωρας”, για το οποίο δημιουργήθηκαν οι υποδομές μέχρι το 2010 και μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα
  • Τη συντήρηση του φυσικού χλοοτάπητα του Μαρκ Μαρσώ
  • Την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των τριών δημοτικών γυμναστηρίων

Τεχνηέντως, κύριε Αποστολόπουλε, αποσιωπάτε το γεγονός ότι ως πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Χ. αρνήθηκα να λάβω την προβλεπόμενη αποζημίωση, πράξη που έρχεται σε ευθεία αντιστοίχιση με την αντίληψή μου για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση σε σχέση με τον μαζικό αθλητισμό της πόλης.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι τη διετία 2007-2008 μετείχατε ο ίδιος στη διοίκηση του Δ.Α.Ο.Χ.! Ο καλοπροαίρετος συνδημότης, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και κάθε συνειρμός είναι δεκτός!

Για το περίφημο “μπαλόνι” στο Νταμάρι, ισχύει για τον απερχόμενο δήμαρχο το ερώτημα “Κοντή μνήμη ή ηθελημένη αμνησία;”. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι η πρόταση υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου διατυπώθηκε από τον Δημήτρη Τούτουζα, την περίοδο 2010-2014, και η τότε δημοτική αρχή αρνήθηκε να την υλοποιήσει. Εν συνεχεία, ο Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού (ΚΟΧ), στον οποίο συμμετέχω και προσφέρω τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες μου από παιδιόθεν μέχρι σήμερα, κινήθηκε και πίεσε πολιτικά την τότε Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου, ώστε να το εντάξει στα έργα προς χρηματοδότηση (ενδεικτικά, η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ανήλθε στο 55%).

Παρά το απολύτως θετικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, ο κύριος Αποστολόπουλος συνέχισε την παρελκυστική τακτική. Μάλιστα ο τότε δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος αποκάλυπτε το 2019, on camera, σε δημοτικό συμβούλιο ότι  ο δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν είχε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου στο λόφο Τσακού και δεν είχε εξασφαλίσει τους απαραίτητους πολεοδομικούς όρους για την κατασκευή του “μπαλονιού”, αν και είχαν παρέλθει πέντε χρόνια διοίκησης!

Σε σχέση με το κολυμβητήριο “φάντασμα”, απλώς θα υπενθυμίσω ότι την χρονική περίοδο 2019-20, όταν ο κύριος Αποστολόπουλος κοινοποίησε τα προβλήματα που υπήρχαν, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον προέτρεψα να προχωρήσει σε αυτό που είναι ορθό και ευκταίο και θα έχει την πολιτική μας στήριξη. Για εμάς, μετράει το όφελος του δημότη και όχι η επίδειξη της βιτρίνας. Μεταγενέστερα, ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να υπάρξει, έστω η τυπική έναρξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Έτσι αντιλαμβάνεται τη συναίνεση, ακόμα και σε θέματα απλής λογικής.

“Τροφή για σκέψη”: η συμφωνία για την κατασκευή του κολυμβητηρίου υπογράφηκε μεταξύ των κυρίων Νικολάου και Γιαννακόπουλου, οι οποίοι προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Την τρέχουσα δημοτική θητεία, στην οποία, αν και οι δύο δήμαρχοι ήταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο, γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα; Γιατί, ενώ η Αγία Παρασκευή προχωρά στη σχετική υλοποίηση του έργου σε εναλλακτικό χώρο, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου σιωπά ένοχα, χωρίς να αντιτείνει το παραμικρό;

Τέλος, για το αλαλούμ του ταρτάν και τερέν του “Αντ. Πολύδωρας”, αυτό που ταιριάζει γάντι στη διοίκηση Αποστολόπουλου είναι η φράση “η μπάλα στην εξέδρα”, αφού τα ελάχιστα που ψέλλισε ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, δεν χρήζουν απάντησης. Συνάδουν πλήρως με τις φωτογραφίες που έβγαζε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων του ταρτάν στίβου, ενώ την ίδια ώρα στο ακριβώς απέναντι σημείο ήταν εμφανή τα μπαλώματα (…..του ταρτάν).

Κύριε Αποστολόπουλε, το “copy-paste” σχετικά με τα αθλητικά σας πεπραγμένα, από το πρόσφατα τυπωμένο πρόγραμμά σας, αναπαριστά ανάγλυφα το πολιτικό σας άγχος, την πίεση που αισθάνεστε και εντέλει το αδιέξοδο που αντιμετωπίζετε. Να ξέρετε ότι είναι τα εμφανή χαρακτηριστικά που συνάδουν κάθε φορά με το πολιτικό τέλος.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Δημοτικός σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού