Δημήτρης Τούτουζας

" Για έναν Δήμο Παπάγου - Χολαργού πιο πράσινο, πιο σύγχρονο, πιο δικό μας: Μαζί, χτίζουμε το αύριο. "
Δημήτρης Τούτουζας

"Πορεία Ζωής"

Γεννήθηκα πριν 47 χρόνια στην πόλη μας. Εδώ μεγάλωσα, εδώ πάντα ζω.

Την ανιδιοτελή αγάπη προς τους συμπολίτες μου την κληρονόμησα από τον αείμνηστο πατέρα μου Παύλο Τούτουζα, θεμελιωτή της σύγχρονης Ελληνικής Καρδιολογίας, και τη μητέρα μου, Ελένη Τούτουζα-Πανταζοπούλου, οικονομολόγο.

Είμαι πατέρας της Κωνσταντίνας και του Παύλου, 15 και 13 χρονών αντίστοιχα. Τα παιδιά μου είναι η πυξίδα της ζωής, η ζωντανή υπόμνηση του πατρικού καθήκοντος στην ουσιαστική του εκδοχή.

Τα δύο μου αδέλφια είναι ταυτόχρονα οι πιο πιστοί συνοδοιπόροί μου. Η Κατερίνα, αρχιτέκτονας και ο Κωνσταντίνος, Καθηγητής Καρδιολογίας και Προέδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Χολαργού, σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αγγλία (University of Guildhall) και είμαι κάτοχος Master στο Management.

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις.

Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι την τελευταία εικοσαετία στον κλάδο της Υγείας, αρχικά ως στέλεχος πωλήσεων, εν συνεχεία ως διοικητικό στέλεχος και επιχειρηματίας.

"Η άλλη ζωή"

Υπήρξα πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού (ΔΑΟΧ) την περίοδο 2007-2010. Παραιτήθηκα της προβλεπόμενης αποζημίωσης, διότι πάγια αντίληψή μου αποτελεί η εθελοντική συμμετοχή-συνεισφορά στα αθλητικά δρώμενα.

Αντιλαμβάνομαι τον αθλητισμό ως φιλοσοφία ζωής. Υπήρξα αθλητής του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού σε όλα τα ηλιακά τμήματα, ενώ διετέλεσα πρόεδρος της ομάδας μέχρι την άνοδό της στην Α1.

Επίκεντρο της εθελοντικής δράσης μου αποτελεί το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου για τα παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Νιώθω προσωπικό το χρέος να βρίσκομαι δίπλα τους, σε κάθε ανάγκη τους και σε κάθε αγωνία τους. Είναι οι “πρωταθλητές της ζωής”, αποτελούν για εμάς που βρισκόμαστε δίπλα τους, το δικό μας “οξυγόνο ζωής”.

Γενικότερα, θεωρώ τον εθελοντισμό κίνητρο προσωπικής παρακίνησης, ώστε να συμμετέχω στη δημιουργία ενός πλαισίου για δικαιότερη κοινωνία, ειδικά για τα άτομα ή/και τις ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ισότιμη ένταξη και αντιμετώπιση.

Πολιτική​

Οι συμπολίτες μου με τιμούν διαρκώς από το 2006, όταν πολιτεύθηκα για πρώτη φορά, τοποθετώντας με συνεχώς στην υψηλότερη θέση προτίμησής τους, ώστε να τους εκπροσωπώ στα κοινά του δήμου μας.

Διετέλεσα Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τη δημοτική περίοδο 2010-2014.

ΣΥΝ Πόλις

Συν-Πόλις - Παπάγος - Χολαργός

To 2019 δημιούργησα την Κίνηση Πολιτών “ΣYN Πόλις Παπάγος-Χολαργός”.

Από το 2019 είμαι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, ζητώ τη δική σας συμπόρευση, ώστε να γίνω ο επόμενος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.