ΣΚΙΑΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1966.

Το 1978, μετά από γραπτές εξετάσεις, πέτυχα στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, από την οποία αποφοίτησα 1ος τον Ιούνιο του 1984 με γενικό βαθμό απολυτηρίου 20.

Το 1984 εισήχθην 55ος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 1990 με βαθμό πτυχίου «Άριστα» και μέσο όρο βαθμολογίας 9,46. Τον Οκτώβριο του 1991, σε ειδική τελετή και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τιμήθηκα με βραβείο και υποτροφία, επειδή αποφοίτησα 1ος από την Ιατρική Σχολή το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990.

Σε όλα τα έτη των σπουδών μου στην Ιατρική Σχολή ελάμβανα για τις επιδόσεις μου υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Παράλληλα έλαβα μετά από γραπτό διαγωνισμό την υποτροφία του κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη.

Από το 1993 έως 1999 ειδικεύθηκα στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Φεβρουάριο του 2000 έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Το Μάϊο του 1996 στα πλαίσια του 22ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβα το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης προφορικής ανακοίνωσης από νέο επιστήμονα.

Το Μάϊο του 1997 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την κρίση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα «Ιατρικές αντιλήψεις στο έργο του Πλάτωνα» έλαβα ομόφωνα το βαθμό «Άριστα». Τον Αύγουστο του 2002 κατέθεσα αίτηση για τη θέση του Λέκτορα της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το 1998 έως το 2002 μου απονεμήθηκαν σε ειδικές τελετές 7 βραβεία στα πλαίσια των ετησίων μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.

Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2000 μετεκπαιδεύτηκα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Νοσοκομείο «Leeds General Infirmary» της Μεγάλης Βρετανίας. Η μετεκπαίδευσή μου χρηματοδοτήθηκε από υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

Έως σήμερα έχω παρακολουθήσει περισσότερα από 80 Πανελλήνια και διεθνή ιατρικά συνέδρια, στα οποία έχω παρουσιάσει 52 εργασίες. Παράλληλα έχω δημοσιεύσει 27 εργασίες, 11 εκ των οποίων σε διεθνή περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών έχω παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων (Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής, μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης τραύματος ATLS κ.λπ.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος.

Από το Νοέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2005 εργάσθηκα ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα εργάζομαι ως Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο «Metropolitan».

Είμαι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Γεωργία Γκιώνη-Σκιαδά και έχω δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Αγγελική-Χριστίνα.

Κατοικώ στον Παπάγο από το 2007.