ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ από το 2000 ζει στο Χολαργό με την οικογένεια του.

Η ενασχόληση με τη μουσική από μικρή ηλικία, έγινε στη συνέχεια το επάγγελμά του!

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Επαγγελματικά συνεργάζεται μέχρι σήμερα με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, ως μουσικός και ενορχηστρωτής. Έχει μελοποιήσει έργα Ελλήνων και ξένων ποιητών και δημιούργησε συνθέσεις για θέατρο και κινηματογράφο, καθώς και για την ελληνική δισκογραφία.  Τα τελευταία χρόνια γράφει συνθέσεις για ταινίες και σειρές στο εξωτερικό.

Έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σύνθεσης στο εξωτερικό, με τη μέγιστη τιμή της κατάκτησης της τρίτης θέσης στο παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης και τραγουδιού John Lennon (2018) που γίνεται στη Νέα Υόρκη.

Η ενασχόληση με τα κοινά ήρθε από το 2002, αφού συμπορεύτηκε ως σύμβουλος με τον δήμαρχο Δημήτρη Νικολάου. Διετέλεσε Πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Παιδικών Σταθμών στο ΔΟΚΜΕΠΑ.

Κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

Ο Κίμωνας, εκτός των θαυμαστών που αναφέρθηκαν, έχει αφήσει ανεξίτηλα χαραγμένο το στίγμα του στον αθλητισμό της πόλης μας, αφού έγραψε τη μουσική για τον ύμνο της ομάδας του Χολαργού, σε στίχους Κώστα Παπαγεωργίου και ερμηνεία από τον αξεπέραστο Βασίλη Παπακωνσταντίνου.