ΜΠΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα από γονείς Αιγυπτιώτες, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η οικογένειά του ήλθε τελικά στην Ελλάδα το 1967 και εγκαταστάθηκε στον Παπάγο. Φοίτησε αρχικά στο ιστορικό δημοτικό σχολείο «Καλογερόπουλος» και στη συνέχεια στο γυμνάσιο και λύκειο Παπάγου.

Πέτυχε στα ΚΑΤΕΕ Κοζάνης όπου σπούδασε ως Ηλεκτρολόγος για 3 έτη.

Στη συνέχεια μετέβη στη Νορβηγία και έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, όπου σπούδασε την Επιστήμη των Υπολογιστών. Εκεί ανακηρύχθηκε Επίκουρος καθηγητής στον Σχεδιασμό και την Ανάλυση Συστημάτων.

Υπήρξε υπεύθυνος Ιατροδικαστικής Πληροφορικής στο Ιατροδικαστικό Σώμα της Νορβηγίας, ενώ δίδαξε την Ελληνική γλώσσα σε ξένους, σε σχολικές μονάδες της χώρας.

Παράλληλα, εργάστηκε επί σειρά ετών στο μεγαλύτερο ινστιτούτο/ίδρυμα ΑμεΑ στο Όσλο  και έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία στη δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία μονάδων για άτομα με Αναπηρία.

Με την έλευση της Νορβηγικής πολυεθνικής εταιρίας Telenor ως στρατηγικής επενδύτριας και μεγαλομετόχου στην Cosmote, έρχεται στην Ελλάδα ως ιδρυτικό στέλεχος της τελευταίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και μετεξέλιξή της.

Εν συνεχεία εργάστηκε ως σύμβουλος Πληροφορικής στην ΙΜΑΚΟ, καθώς και σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως σύμβουλος/συντονιστής Μηχανοργάνωσης.

Δίνει διαλέξεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς & οργανισμούς (ενδεικτικά Ε.Κ.Π.Α., Ένωση Ελληνικών Φυσικών).

Ενδιαφέροντα

  • Τέως μέλος-χορευτής στο λύκειο Ελληνίδων Παπάγου-Χολαργού
  • Μέλος χορωδιών Ελλάδας & εξωτερικού (ενδεικτικά Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας)
  • Λατρεύει στον Προσκοπισμό: 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου και Βαθμοφόρος Οργάνωσης στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Γενική Εφορία
  • Σπηλαιολόγος-Ερευνητής με εθελοντική δράση-φυσιολάτρης

Αθλητισμός

  • Μέλος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιώτων από το 1967, του οποίου οι γονείς του υπήρξαν ιδρυτικά μέλη, αθλητής Κωπηλασίας ο ίδιος
  • Αθλητής του Στίβου ( αγώνες ταχύτητας 100,200 μέτρα)
  • Τένις