Ο κύριος Αποστολόπουλος χρησιμοποιεί τις αστυνομικές κλούβες ώστε να αποδράσει από την ευθύνη διοίκησης της πόλης μας

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου του Παπάγου. Ως δημοτική παράταξη ευθύνης επιλέξαμε να μην δυναμιτίσουμε την ήδη έκρυθμη κατάσταση. Αναμέναμε μία, έστω επανορθωτική, δήλωση του δημάρχου της πόλης. Εις μάτην, όμως… ο κύριος Αποστολόπουλος εκώφευσε και σιώπησε, όπως κάνει επί εννέα συναπτά έτη διοίκησης, όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού ο Παπάγος είναι μία τοπική κοινωνία με φιλήσυχους πολίτες και προσανατολισμό προς τη νομιμότητα. Τα προβλήματα, ειδικά τα διαχρονικά, δεν επιλύονται δια της καταστολής. Απαιτείται εξαντλητικός διάλογος, συναντίληψη και κοινωνική ενσυναίσθηση, έννοιες που ο απερχόμενος δήμαρχος καταστρατήγησε στην πράξη.

Για την πλατεία της 28ης Οκτωβρίου υπήρχε μεν η πρόβλεψη για δημιουργία σχολικής μονάδας, όμως οι προηγούμενες (της διοίκησης Αποστολόπουλου) δημοτικές αρχές την οριοθέτησαν διαχρονικά ως χώρο αναψυχής και πράσινου. Με αυτόν τον προγραμματισμό κτίστηκαν οικίες πέριξ, με αυτή την οικιστική προοπτική οι κάτοικοι απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά της πλατείας με το “ελαφάκι”.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει εναλλακτικές δυνατότητες για την ανέγερση σχολικής μονάδας στην κοινότητα Παπάγου. Ως δημοτική παράταξη και με την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένουμε αρωγοί σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης.

Ο δήμαρχος οφείλει πρώτα από όλα να απευθύνει μια ειλικρινή συγγνώμη προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 προπηλακίστηκαν ή/και προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο αστυνομικό τμήμα. Έτσι θα καταστεί εφικτό να αποφευχθούν νέες εστίες κοινωνικής έκρηξης και ταυτόχρονα να σταματήσει η “ποινικοποίηση” των αυθόρμητων αντιδράσεων των συνδημοτών μας.

Κύριε Αποστολόπουλε, είστε η πιστή εφαρμογή του δόγματος “Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος”.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Δημοτικός σύμβουλος Υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού