Ο κ. Αποστολόπουλος βλάπτει σοβαρά τη σχολική κοινότητα

Για μία ακόμη φορά παρατηρούμε την ανακολουθία στα λεγόμενα του κ. Αποστολόπουλου, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων του Δήμου μας, καθώς μιλάει για καλά συντηρημένα κτίρια με όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης  και επισκευών, και μάλιστα μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος (Αντώνης Τρίτσης).

Μάλιστα μας παρουσίασε διαδικτυακές εικόνες σχολείων καθαρών, φρεσκοβαμμένων, με υπέροχα χρώματα, ράμπες για την διευκόλυνση παιδιών με κινητικά προβλήματα κλπ..Όμως για μία ακόμη φορά «ξέχασε» να μας δείξει και τα “άλλα σχολεία”…….

Νηπιαγωγεία με σκαλωσιές και υλικά απ’ έξω από τις τάξεις, χωρίς εύκολη πρόσβαση των μικρών μαθητών σε αυτά, με αίθουσες ημιτελής (χωρίς εξαερισμό, χωρίς κλιματισμό, χωρίς δίκτυο κλπ) και χωρίς έπιπλα, καθώς οι παραγγελίες για την προμήθεια τους καθυστέρησαν να γίνουν.

Και φυσικά ήρθε και η κακοκαιρία για να επαληθεύσει την προχειρότητα των εργασιών που γίνονται στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς υπήρξε εισροή υδάτων – και μάλιστα μέσα από τα φωτιστικά- σε τάξεις Λυκείου, στο οποίο έγιναν με γενναία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μεγάλης κλίμακας εργασίες για την στατική και την ενεργειακή αναβάθμιση. Βέβαια, εισροή υδάτων υπήρξε και στο υπόλοιπο κτίριο, καθώς η στέγη που φτιάχτηκε πέρυσι δεν ήταν ικανή να συγκρατήσει την έντονη βροχόπτωση.

Εκτός του Λυκείου, λίμνες νερού σχηματίστηκαν  μπροστά από την κεντρική πόρτα  Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα  μικρά παιδιά να πρέπει να κάνουν κύκλους για να μπορέσουν να μπουν στις τάξεις τους χωρίς να βραχούν! Βέβαια και εδώ ακούσαμε το επικό σχόλιο,  ότι έφταιγε για όλα αυτή η κακοκαιρία και όχι φυσικά η ανεπάρκεια των αρμοδίων!

Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε με ποια λογική σκέψη η  Δημοτική Αρχή για ένα έργο μεγάλης κλίμακας σε σχολικό συγκρότημα (αποκατάσταση αποχετευτικού δικτύου το οποίο ουδέποτε αποκαταστάθηκε, αλλά παραμένει το ίδιο από την ημέρα κατασκευής του κτιρίου και επιβαρύνεται, υποδεχόμενο κάθε χρόνο τουλάχιστον 400 παιδιά), το οποίο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, να μην το περατώνει  “επειδή ο εργολάβος του έργου το έκρινε μη απαραίτητο!”

Και στο σημείο αυτό, ο κ. Αποστολόπουλος θα πρέπει να μας πει για τα χρήματα του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, που αναλυτικά υπάρχουν κοστολογήσεις για τις εργασίες στα σχολεία του Δήμου μας, ( είναι αναρτημένα στην Διαύγεια),  το λόγο που δεν πραγματοποιούνται εργασίες, και αν δαπανώνται αλλού και πώς.

Και φυσικά θα πρέπει να μας απαντήσει πώς θα αντιμετωπίσει άμεσα την έλλειψη σχολικής στέγης, καθώς κατά την επόμενη σχολική χρονιά (2024-25)τα νηπιαγωγεία δεν θα μπορούν να στεγαστούν στις υπάρχουσες μισθωμένες από το Δήμο μονοκατοικίες, αφού οι ιδιοκτήτες  τους  τις  χρειάζονται για ιδία χρήση!

Αλλά και σε σχολεία που υπάρχουν ταλαιπωρημένες και μεγάλης ηλικίας (περίπου 30 ετών) προκάτ αίθουσες, που δεν πληρούν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής των μικρών μαθητών, πότε θα αντικατασταθούν ή πότε θα εξασφαλιστεί νέα σχολική στέγη για τα παιδιά που φοιτούν μέσα σε αυτά.

Σχολεία χωρίς υπόστεγα ή λάθος τοποθέτηση αυτών, σχολεία με σπασμένα κάγκελα,  πόρτες που μετά από τεχνικές εργασίες δεν προβλέφθηκε να ανοίγουν πλήρως, ούτε να μπορούν να ασφαλίσουν, καλώδια γυμνά να κρέμονται εσωτερικά και εξωτερικά σε αίθουσα …..

Τελικά, ο κύριος Αποστολόπουλος ενδιαφέρεται για τη ασφάλεια των παιδιών μας;

 

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού