“Νέο” κολυμβητήριο ή όταν το “Θα” γίνεται τρόπος διοίκησης

H μνημειώδης φράση «θα σας εξαφανίσομεν», που είπε ο υπουργός Μαυρογιαλούρος στην ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο”, ήταν αποτέλεσμα σαρδάμ, αφού αρχικά ήθελε να πει “θα σας εξασφαλίσομεν”, αλλά γλώσσα λανθάνουσα αληθή λέγει!

Με τον ίδιο τρόπο ο κύριος Αποστολόπουλος αντιλαμβάνεται την έννοια της πολιτικής προγραμματικής δέσμευσης για τη δημιουργία Δημοτικού κολυμβητηρίου. Από το 2014 μέχρι σήμερα, η παρελκυστική τακτική επί του συγκεκριμένου θέματος έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δικαιολογίες κάθε είδους, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από το 2014 μέχρι το 2019 και από τότε μέχρι σήμερα. Επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης, ώστε να δικαιολογηθεί η (αδικαιολόγητη) καθυστέρηση, στη συνέχεια εμπλοκή της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΥΠΟΘΑ και εντέλει, φτάνουμε στο σήμερα, όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει πλέον ούτε “σωσίβιο” για να περισώσει πολιτικά τη διοίκηση Αποστολόπουλου.

Ο χρόνος αμείλικτος και η αλήθεια μία: ο Παπάγος και ο Χολαργός στερούνται κολυμβητηρίου, την ίδια ώρα που όμοροι δήμοι υπογράφουν την εργολαβική σύμβαση ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου τους (Δήμος Αγίας Παρασκευής) ή προχωρούν στην αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων με σύστημα γεωθερμίας (Δήμος Χαλανδρίου). Η έλλειψη χώρων κολύμβησης αφενός μεν στερούν τους συμπολίτες μας από την αναζωογόνα επαφή με το νερό, αφετέρου δε υποβαθμίζουν την έννοια του μαζικού και σωματειακού αθλητισμού της πόλης μας.

Κάπου εδώ, ο τίτλος του προεκλογικού φυλλαδίου του 2019 “Το έργο και οι δεσμεύσεις μας”, με την υπόσχεση κατασκευής κολυμβητηρίου σε περίοπτη θέση, αποκτά για τον κύριο Αποστολόπουλο χαρακτήρα πολιτικής καταγραφής: αποσπασματικό έργο, λάθος προτεραιοποίηση και σαθρή αντίληψη διακυβέρνησης.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Δημοτικός σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού