Η σκοτεινή πόλη του κυρίου Αποστολόπουλου

Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί σταθερή και διαχρονική συνθήκη για την διασφάλιση της ομαλότητας της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα, η εκάστοτε δημοτική αρχή επιβάλλεται να δημιουργεί ένα μόνιμο υποστηρικτικό πλαίσιο, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά η ανθρώπινη ζωή, αλλά και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι έντονες διαμαρτυρίες συνδημοτών μας σχετικά με τον ελλιπή (έως ανύπαρκτο) δημοτικό φωτισμό. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί μία μεγάλη γεωγραφική ενότητα του Χολαργού, η οποία περικλείεται μεταξύ των οδών Μιλτιάδου, Αγαμέμνονος, Χίου και Βουτσινά, και η οποία τις βραδινές ώρες παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι. Η συγκεκριμένη περιοχή διατηρεί αμιγώς αστικά χαρακτηριστικά και εντός της υπάρχει μεγάλη συχνότητα διελεύσεων πεζών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η έλλειψη φωτισμού σε συνδυασμό με την κάκιστη κατάσταση των πεζοδρομίων μετατρέπει τους πεζούς σε εν δυνάμει θύματα τραυματισμών. Επιπρόσθετα, ο κίνδυνος τέλεσης παράνομων πράξεων εις βάρος πολιτών αλλά και της περιουσίας τους αυξάνεται δραστικά, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Κύριε Αποστολόπουλε, οι θριαμβολογίες και οι φανφάρες περί του εντυπωσιακού εκσυγχρονισμού του δημοτικού δικτύου φωτισμού κάπου εδώ τελειώνουν. Διαχωρίστε τις προεκλογικές σας υποχρεώσεις από την τυπική άσκηση του δημαρχιακού σας καθήκοντος. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας δεν υπόκειται σε προεκλογικές σκοπιμότητες.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Δημοτικός σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού