Η καθαριότητα αποτελεί τον καθρέφτη της οργανωμένης πόλης

Επίσκεψη ενημέρωσης και επικοινωνίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Παπάγου και του Χολαργού πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Τούτουζας, μαζί με κλιμάκιο αιρετών, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και εθελοντών της δημοτικής παράταξης “ΣΥΝ Πόλις Παπάγος-Χολαργός”.

Η καθαριότητα της πόλης αποτελεί κεντρικό σημείο στην προγραμματική agenda του Συνδυασμού μας, όπου προτείνονται μία σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων, ώστε να υπάρξει άμεση βελτίωση στις ανταποδοτικές (προς τον πολίτη) υπηρεσίες καθαριότητας.

Μεταξύ άλλων, στην προγραμματική μας βάση υπάρχει:

  • ο ανασχεδιασμός του προγράμματος αποκομιδής σκουπιδιών και των δρομολογίων, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες ανάγκες, χρήσεις και δραστηριότητες (οικιακές-εμπορικές) κάθε τοπικής κοινότητας.
  • η αντικατάσταση των παλαιών τύπου κάδων Απορριμμάτων με νέου τύπου, ώστε να επιτευχθεί ομογένεια στο σύνολο του Δήμου.
  • η επικαιροποιημένη μελέτη ορθολογικής κατανομής κάδων οικιακών απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης, για το σύνολο του Δήμου.
  • η εισαγωγή του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής διαχείρισης, με:
  1. Προμήθεια συστήματος Tηλεματικής διαχείρισης του στόλου και των παραγόμενων απορριμμάτων.
  2. Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος δεδομένων συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, καυσίμων, ανταλλακτικών, ελαστικών και μηχανικών εξαρτημάτων του στόλου οχημάτων.

Ο κ. Δημήτρης Τούτουζας, αφού πραγματοποίησε γόνιμο διάλογο με το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης, τόνισε ότι πάγια θέση του είναι η στελέχωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό. Σημείωσε δε, ότι με την ανάληψη της δημαρχίας εκ μέρους του, η εικόνα της πόλης θα αλλάξει τάχιστα προς το καλύτερο και αυτό αποτελεί προσωπικό του στοίχημα.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε τους διοικητικούς υπευθύνους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για τη διεξοδική και ουσιαστική υπηρεσιακή ενημέρωση.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ Συν ΠΟΛΙΣ Παπάγος-Χολαργός ”,

Δημήτρης Τούτουζας

Υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού